Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » COSMILE Europe -ainesosatietokannasta saatavilla nyt myös suomenkielinen mobiilisovellus

COSMILE Europe -ainesosatietokannasta saatavilla nyt myös suomenkielinen mobiilisovellus

Etusivu » Ajankohtaista » COSMILE Europe -ainesosatietokannasta saatavilla nyt myös suomenkielinen mobiilisovellus

Käytämme keskimäärin seitsemää kosmetiikkatuotetta päivittäin niin henkilökohtaiseen hygieniaan (esim. hammastahnat, saippuat, deodorantit), ihon- ja hiustenhoitoon (voiteet, aurinkosuojat, sampoot jne.) kuin ehostautumiseen (meikit) ja hyvältä tuoksumiseen (tuoksut). Käyttäjiä kiinnostaa entistä enemmän, mitä nämä päivittäin käyttämämme tuotteet sisältävät.

COSMILE Europe -aineosatietokannasta, joka lanseerattiin vuoden 2023 alussa, saa luotettavaa tietoa lähes 30 0000:sta kosmetiikan ainesosasta: mikä niiden tarkoitus tuotteissa on, ovatko ne synteettisesti valmistettuja vai luonnollisia jne. Nyt tietokannan tietoihin pääsee käsiksi entistä kätevämmin myös suomenkielisen sovelluksen avulla, joka julkaistiin tänään 26.3.2024.

”Olen innostunut siitä, kuinka tämä sovellus jakaa tietoa kosmetiikan ainesosista. Puhelimen ruudulle saa helposti muun muassa ainesosien käyttötarkoituksen ja turvallisuustietoa. Tämä helpottaa paitsi ostoksilla myös esimerkiksi opinnoissa ja asiakkaita palvellessa niin kauneushoitoloissa, kampaamoissa, apteekeissa kuin myymälöissä. Kannustan kokeilemaan!”, kommentoi Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n toimitusjohtaja Sari Karjomaa.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi skannata tuotteiden ainesosalistoja, merkata sovellukseen itseään kiinnostavat aineet tai suosikkituotteet. Skannaamalla tietoja, voi selvittää helposti tuotteiden sisältämät ainesosat. Tietokannan tapaan sovelluksessa on myös yleistietoa kosmetiikasta, esimerkiksi kuinka kosmetiikan turvallisuus varmistetaan EU:ssa tai kuinka aurinkosuojatuotteet toimivat. Sovellus ei luokittele tuotteita joidenkin muiden sovellusten tapaan, koska kaikkien EU-markkinoilla olevien kosmetiikkatuotteiden pitää olla turvallisia ihmisten terveydelle ja sopivuus kullekin käyttäjälle riippuu henkilöstä itsestään. Sen sijaan sovellus kertoo läpinäkyvästi ainesosien ominaisuuksista tuotteissa sekä niihin liittyvää tieteellistä tietoa.

Sovellus on Saksan kosmetiikkajärjestö IKW:n kehittämä, jonka teknisestä toteutuksesta on vastannut health&media GmbH. Sovellus lanseerattiin Cosmetics Europen toimesta uudelleen COSMILE Europe -sovelluksena. Se on saatavilla usealla eri EU-kielellä. Suomenkielisestä versiosta vastaa Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry.