Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Vastuullisuus » Kosmetiikka

Kosmetiikkateollisuus tekee paljon kestävän kehityksen eteen

Sitoutuminen kestävään kehitykseen on tänä päivänä luonnollinen osa yritysten arkea ja ajattelua – myös kosmetiikkateollisuudessa.

Ympäristö, ihmiset ja talous tasapainossa

Kosmetiikkateollisuuden tulee vastata tämän päivän kuluttajien tarpeisiin ja turvata samalla tulevien kuluttajien tasaveroiset arjen mahdollisuudet. Siksi on löydettävä tasapaino kestävän kehityksen eri näkökulmien kesken. Ympäristöä säästävä ajattelu ulottuu kaikkiin vaiheisiin tuotteen elinkaaressa. 

Sosiaalinen näkökulma huomioi toisaalta kosmetiikan ja hygieniatuotteiden merkityksen terveyden ja itseluottamuksen kohentamisessa, mutta toisaalta myös kosmetiikkateollisuuden roolin suorana ja välillisenä työllistäjänä. Eräs sosiaalisista näkökohdista on myös eläinten hyvinvoinnin edistäminen. Kosmetiikkateollisuus on etsinyt aktiivisesti vaihtoehtoisia menetelmiä eläinkokeille jo useiden vuosien ajan jo ennen kuin eläinkoekiellot astuivat voimaan.

Eurooppalaisen kosmetiikkateollisuuden vahva maine maailmalla perustuu tutkimukseen, tuotekehitykseen ja tuotteiden turvallisuuteen. Kosmetiikkateollisuus vahvistaa eurooppalaista taloutta työllistämisen kautta, mutta myös kosmetiikan suurten vientimäärien vuoksi. Samalla kestävän kehityksen periaatteiden mukainen raaka-aineiden tuotanto tai alkutuotanto Euroopan ulkopuolella kohentaa paikallista taloustilannetta.