Siirry suoraan sisältöön

Siivous säästää rahaa ja lisää viihtyvyyttä

Etusivu » Hygienia » Ammattipuhtaus » Siivous säästää rahaa ja lisää viihtyvyyttä

Viihdy ja välitä

Siivous vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Siisti ympäristö on viihtyisä, turvallinen ja työntekoa motivoiva.

Keinot ovat yksinkertaiset:

  • Älä säästä henkilökuntaa sairaaksi. Pöly ja epäpuhtaudet työpaikalla saattavat lisätä allergiaoireita. Puhtaissa tiloissa sisäilmanlaatu ja hygieniataso ovat parempia, ja sairauspoissaolot vähenevät.
  • Huolehdi siivoustyöntekijöiden hyvinvoinnista. Siivoojien työ helpottuu, kun ylläpitosiivouksessa käytetään kohteeseen sopivia koneita, aineita ja annostuksia. Kun ylläpitosiivous on tehokasta, siivoojan ei tarvitse tehdä raskaita perussiivouksia liian usein. Hyvin puhdistetusta ja hoidetusta pinnasta lika irtoaa helposti ja työskentely on ergonomista.

Säästä ja säilytä

Tarkoituksenmukainen siivous lisää kiinteistön arvoa, pidentää pintojen käyttöikää ja pienentää siivouksen kokonaiskustannuksia.

Keinot ovat yksinkertaiset:

  • Siivoa riittävän usein. Säännöllinen ja oikein kohdennettu siivous estää lian pinttymisen, jolloin suursiivouksia ei tarvita niin usein.
  • Sijoita kunnollisiin siivousmenetelmiin. Suunnittele siivous aina kohteen, sen käytön ja likaantumisen mukaan. Sopimattomat menetelmät lisäävät kustannuksia. Varmista, että siivouksesta päättävät henkilöt ymmärtävät eri menetelmien vaikutukset pintoihin.
  • Huolehdi, että siivousaineita käytetään riittävästi. Tehokkailla puhdistus- ja hoitoaineilla siivoustyö sujuu ripeästi. Työkustannukset ovat huomattavasti suurempi menoerä kuin aineiden kustannukset.

Lataa alta esite puhtaanapitopalveluita ostavan opas: Näin säästät rahaa siivoamalla.