Siirry suoraan sisältöön

Kampaamoiden tuoteturvallisuusopas

Etusivu » Kosmetiikka » Kosmetiikan kestävä ja turvallinen käyttö » Kampaamoiden tuoteturvallisuusopas

Tuoteturvallisuusopas kampaamoille

Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry (ent. Teknokemian Yhdistys ry) on laatinut tuoteturvallisuusoppaan kampaamoille yhdessä sen kampaamotuotteita valmistavien ja maahantuovien jäsenyritystensä kanssa. Oppaan tarkoitus on antaa kampaamoyrittäjille ja -työntekijöille tietoa kampaamoissa käytettävistä kosmetiikkatuotteista, niiden sisällöstä ja turvallisesta käytöstä.

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan kosmetiikkatuotteilta ei vaadita käyttöturvallisuustiedotteita. Ala kuitenkin tiedostaa tiedon tarpeen ja tämä opas on laadittu siksi antamaan käyttöturvallisuustietoa tuoteryhmätasolla ja se on tehty helpottamaan tuotteiden oikeaa käsittelyä. Oppaan tiedot ovat hyvää yleistietoa tuotteista, mutta ne eivät kuitenkaan korvaa kokonaan eri tuotteiden omia käyttöohjeita, jotka löytyvät tuotteiden pakkauksista.

Kosmetiikan pakkausmerkinnöissä on esitetty kaikki tuotteen turvallisen käytön kannalta oleelliset asiat. Lainsäädäntö vaatii merkitsemään pakkaukseen tai liittämään sen mukaan tarvittavat käyttöohjeet ja mahdolliset varoitukset. Oppaan ohjeet sekä tuotteiden pakkausmerkinnät helpottavat siis yhdessä tuotteiden turvallista käyttöä ja niissä huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä kampaajien että asiakkaiden turvallisuus.

Opas on hyvä olla saatavilla kaikissa kampaamoissa. Sen voi ladata veloituksetta pdf-muodossa alta.

Lue myös Työterveyslaitoksen ohjeet Hius- ja kauneudenhoitoalan terveyshaittojen ehkäisyyn.

Työturvallisuuskeskus TTK:n opas Työsuojelu hiusalalla on myös tärkeä työkalu parturi-kampaamoille.