Siirry suoraan sisältöön

Kampaamoiden tuoteturvallisuusopas

Etusivu » Kosmetiikka » Kosmetiikan kestävä ja turvallinen käyttö » Kampaamoiden tuoteturvallisuusopas

Tuoteturvallisuusopas kampaamoille

Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n ja sen kampaamotuotteita valmistavien ja maahantuovien jäsenyritysten laatimaa Kampaamojen tuoteturvallisuusopasta on päivitetty.  Oppaan tarkoitus on antaa kampaamoyrittäjille ja -työntekijöille tietoa kampaamoissa käytettävistä kosmetiikkatuotteista, niiden sisällöstä ja turvallisesta käytöstä. 

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan kosmetiikkatuotteilta ei vaadita käyttöturvallisuustiedotteita. Tuotteiden turvallisuustiedolle on kuitenkin tarvetta kampaamoissa, minkä vuoksi tämä opas on laadittu. Oppaassa annetaan käyttöturvallisuustietoa tuoteryhmätasolla (esim. sampoot, permanenttiaineet) ja se on tehty helpottamaan tuotteiden turvallista käsittelyä. Oppaassa on hyvää yleistietoa tuotteista, mutta se ei kuitenkaan korvaa kokonaan eri tuotteiden omia käyttöohjeita, jotka löytyvät tuotteiden pakkauksista. 

Kosmetiikan pakkausmerkinnöissä on esitetty kaikki tuotteen turvallisen käytön kannalta oleelliset asiat. Lainsäädäntö vaatii esimerkiksi merkitsemään pakkaukseen tai liittämään sen mukaan tarvittavat käyttöohjeet ja mahdolliset varoitukset. Oppaan ohjeet sekä tuotteiden pakkausmerkinnät helpottavat siis yhdessä tuotteiden turvallista käyttöä ja niissä huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä kampaajien että asiakkaiden turvallisuus. 

Opas on hyvä olla saatavilla kaikissa kampaamoissa. Sen voi ladata veloituksetta pdf-muodossa alta. 

Lue myös Työterveyslaitoksen ohjeet Hius- ja kauneudenhoitoalan terveyshaittojen ehkäisyyn

Työturvallisuuskeskuksen hius- ja kauneudenhoitoalojen työsuojelun ja -hyvinvoinnin verkkosivusto on myös tärkeä työkalu parturi-kampaamoille (ja kauneushoitoloille), koska se sisältää kampaamokosmetiikan lisäksi muitakin työturvallisuudessa huomioitavia asioita.