Siirry suoraan sisältöön

Käyttäjä tekee tärkeitä ympäristövalintoja

Etusivu » Kosmetiikka » Kosmetiikan kestävä ja turvallinen käyttö » Käyttäjä tekee tärkeitä ympäristövalintoja

Ympäristöä säästävät valinnat, kuten pakkausmateriaalin vähentäminen, ovat myös yritysten kannalta taloudellisia valintoja. Samalla vastataan kuluttajien toiveeseen saada kaupan valikoimiin yhä ympäristövastuullisempia tuotteita. Siksi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden valmistajat kiinnittävätkin kaikessa, kuten raaka-ainevalinnoissaan ja tuotantoprosesseissaan, huomiota ympäristövaikutuksiin. Myös käyttäjä voi tehdä tärkeitä ympäristövalintoja.

Tuotteiden suurin ympäristövaikutus ei aina tule raaka-aineiden käytöstä. Esimerkiksi iholta poishuuhdeltavissa tuotteissa merkittävin ympäristökuormitus tulee lämpimän veden käytöstä. Kuluttaja voi vähentää tuotteen käyttötilanteen ympäristövaikutuksia merkittävästi esimerkiksi sammuttamalla vesihanan sampoon tai suihkusaippuan levittämisen ajaksi ja käyttämällä hammasmukia.

Lähde: Cosmetics Europe

Vinkki: Osta kosmetiikkaa tarpeeseen ja käytä tuotteet aina loppuun, näin säästät ympäristöä. Jos ei voi käyttää ostamaasi tuotetta itse, mieti, voisiko sen antaa kaverille. Monen tuotteen voi lahjoittaa toiselle, jos se ei sovi itselle. Älä kuitenkaan lahjoita esim. käytettyjä ripsivärejä toiselle.