Siirry suoraan sisältöön

Hiusvärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille

Etusivu » Kosmetiikka » Kosmetiikan kestävä ja turvallinen käyttö » Hiusvärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille

Lähes kaikissa kestovärien pakkausmerkinnöissä on varoitus: ”Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille”. Varoitus perustuu lainsäädäntöön ja sen taustalla on huoli kuluttajien herkistymisestä hiusväreille. Varoituksen tarkoitus on suojella kuluttajia. Hiusväreissä on käytetty voimakkaita kemikaaleja, joita vastaan voi syntyä voimakas allergiareaktio pitkän ajan ja useiden altistusten jälkeenkin. Ei ole syytä altistaa nuoria voimakkaille kemikaaleille liian nuoresta iästä lähtien.

Kosmetiikkateollisuus ei suosittele alle 16-vuotiaiden hiusten värjäämistä!

Kampaaja ei ole velvollinen värjäämään lapsen hiuksia edes huoltajan luvalla

  • Kampaaja kysyy hiusten värjäystä toivovalta nuorelta asiakkaalta hänen ikänsä. Kaikkia hiusvärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.
  • Huoltajan suostumuskaan ei poista kuluttajaturvallisuuslain mukaista toiminnanharjoittajan vastuuta palvelun turvallisuudesta. Kampaaja ei siis ole velvollinen värjäämään alle 16-vuotiaiden hiuksia edes huoltajan suostumuksella.
  • Vähittäiskaupassa myytävien tuotteiden osalta alle 16-vuotiaiden hiustenvärjäämisestä vastaa nuoren huoltaja, koska kauppa ei ole velvollinen tarkistamaan hiusvärejä ostavan kuluttajan ikää.

Varoituksen tausta

Lause ”tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille” on suositus, jota esiintyy sekä ammattikäyttöön tarkoitetuissa että kuluttajatuotteissa. Kosmetiikkalaki ei suoraan kiellä alle 16-vuotiaiden hiusten värjäämistä, mutta Suomen kuluttajaturvallisuuslain huolellisuusperiaatteen mukaan kampaaja vastaa tarjoamansa palvelun turvallisuudesta.

Lue lisää