Siirry suoraan sisältöön

Kosmetiikka

Etusivu » Kosmetiikka

Merkittävä toimiala EU:ssa, parantaa ihmisten hyvinvointia

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet – tuoksut, meikit, ihon- ja hiustenhoitotuotteet sekä henkilökohtaisen hygienian valmisteet – ovat osa jokaisen arkipäivää ja käytämme päivittäin useita tuotteita.

Kosmetiikkateollisuus on merkittävä toimija Euroopassa. Vuonna 2020 Euroopan kosmetiikkamarkkinoiden koko oli 76,7 miljardia euroa, mistä Suomen markkinoiden osuus oli n. 1,3 % eli 983 miljoonaa euroa (Lähde Cosmetics Europe). Euroopan kosmetiikkateollisuus tuo 29 miljardin lisäarvon Euroopan bruttokansantuotteeseen, joista 11 miljardia tulee suoraan tuotteiden valmistuksesta (Eurostat).

Taloudellisten vaikutusten ohella kosmetiikka vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Esimerkiksi hammastahnojen säännöllisellä käytöllä saavutetaan merkittäviä säästöjä terveydenhuollossa. Käsien pesemisellä saippualla voidaan ehkäistä sairauksien leviämistä. Lisäksi aurinkosuojatuotteiden säännöllisellä käytöllä voidaan pienentää melanoomariskiä merkittävästi.

Alan tuotteilla on vaikutus myös ihmisten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Esimerkiksi nuorille kosmetiikka on tärkeää itsetunnon kohottaja. Kurkkaa alla oleva video Mitä kosmetiikka ja henkilökohtaisen hygienian tuotteet merkitsevät nuorille?