Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Anti-ageing kosmetiikkatuotteita ei ole tarkoitettu lapsille

Anti-ageing kosmetiikkatuotteita ei ole tarkoitettu lapsille

Etusivu » Ajankohtaista » Anti-ageing kosmetiikkatuotteita ei ole tarkoitettu lapsille

Perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa on viime aikoina nostettu esille huolestuttava suuntaus, jossa teini-ikäiset tai jopa alle kouluikäiset käyttävät anti-ageing-tuotteita. Anti-ageing tuotteet on kehitetty aikuisten iholle sopiviksi, eikä niitä ole tarkoitettu lasten käyttöön. Niistä ei myöskään ole hyötyä lapsen iholle, eikä siis ole mitään syytä, miksi lapsen tulisi tällaisia tuotteita käyttää.

Kuluttajien turvallisuus on kosmetiikkateollisuudelle tärkeä asia. Yritysten pitää varmistaa lainsäädännön mukaisesti jokaisen tuotteen turvallisuus käyttäjille ennen tuotteiden markkinoille saattamista. Lisäksi lainsäädäntö vaatii, että tuotteisiin merkitään niiden käyttötarkoitus. Jos kosmeettiset valmisteet on tarkoitettu erityisesti lapsille, ne on lainsäädännön mukaan yksilöitävä sellaisiksi tuotteen ulkoasun perusteella tai mainitsemalla erikseen tuotteen käyttötarkoitus.

Lapsille riittää hampaidenpesu, tarvittaessa ihon puhdistaminen ja voitelu tavallisilla voiteilla. Myös auringolta suojautuminen aurinkovoitein voi olla paikallaan, mikäli muu suojautuminen, esim. vaatteet, aurinkolasit, eivät riitä.