Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » TTK:n työsuojelupas hius- ja kauneudenhoitoaloille

TTK:n työsuojelupas hius- ja kauneudenhoitoaloille

Etusivu » Ajankohtaista » TTK:n työsuojelupas hius- ja kauneudenhoitoaloille

Työturvallisuuskeskus julkaisi uuden työsuojelun ja -hyvinvoinnin verkkosivuston hius- ja kauneudenhoitoalalle. Sivusto on tarkoitettu alan työnantajille ja työntekijöille, itsenäisille ammatinharjoittajille ja yrittäjille turvallisen ja terveellisen työn sekä hyvinvoinnin edistämiseen. Hius- ja kauneudenhoitoalojen tyypillisimpiä terveys- ja turvallisuusriskejä ovat: ihottumat, hengitysteiden sairaudet, tuki- ja liikuntaelinten oireet ja sairaudet. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry on ollut mukana tuottamassa kampaamokosmetiikan turvallisuuteen liittyvää osiota.

Vapaasti ladattavissa oleva aineisto sopii hyvin hyödynnettäväksi turvallisen ja terveellisen työn ja työympäristön suunnittelussa, riskien hallinnassa, perehdytyksen ja koulutuksen sekä henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistämisen tukena.  Tarkistuslistoja, ergonomia- ja taukojumppavinkkejä voi tulostaa työpaikan taukotilaan muistuttamaan terveellisistä työtavoista ja palautumisen tärkeydestä.

Alalla toimivien kannattaa ottaa materiaali aktiiviseen käyttöön! Sitä voi hyödyntää mm. turvallisen työympäristön suunnittelussa, riskien hallinnassa, ja hyvinvoinnin edistämisen tukena.

Aineiston tuottamisessa on ollut mukana laaja asiantuntijaryhmä.