Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Info: Yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistus

Info: Yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistus

Etusivu » Ajankohtaista » Info: Yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistus

Aika: 20.10. 2023 klo: 9-10
Paikka: Webinaari

Yhdyskuntajätevesidirektiiviä uudistetaan. Euroopan komissio julkaisi ehdotuksensa 26.10.2022. Euroopan parlamentin kanta valmistui 5.10. Neuvoston työskentely on kesken. Uudistuksen tarkoituksena on parantaa ihmisten terveyden ja ympäristönsuojelun tasoa sekä edistää vesien hyvää tilaa ja kustannustehokkaampaa yhdyskuntajätevesien käsittelyä.

Uudistus kattaa myös pieninä pitoisuuksina jätevesissä esiintyvien haitta-aineiden (mikroepäpuhtauksien) puhdistamisen. Komission mukaan 92 %:ia mikroepäpuhtauksista on peräisin kosmetiikasta ja lääkkeistä ja näiden sektoreiden tulisi vastata haitta-aineiden poistamisen kustannuksista laajennetun tuottajavastuun kautta. Puhutaan erittäin suurista kustannuksista – Suomessa jopa 650 miljoonan euron kustannukset.

Asia on kosmetiikkateollisuudelle erittäin merkittävä ja tästä kannattaa pysyä ajan tasalla.

Kerromme lyhyesti komission ehdotuksen sisällöstä sekä direktiiviuudistuksen tilanteesta.

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 18.10. Ilmoittautumaan pääset jäsensivujemme kautta. Huom! Tilaisuus on tarkoitettu ainoastaan Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n jäsenille.