Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Käytämme rahaa kosmetiikkaan keskimäärin vähän yli 200 euroa vuodessa

Käytämme rahaa kosmetiikkaan keskimäärin vähän yli 200 euroa vuodessa

Etusivu » Ajankohtaista » Käytämme rahaa kosmetiikkaan keskimäärin vähän yli 200 euroa vuodessa

Keskimääräinen suomalainen käyttää kosmetiikkaan – tuoksuihin, meikkeihin, ihon- ja hiustenhoito- sekä henkilökohtaisen hygienian tuotteisiin – vuosittain jo 205 euroa, selviää Cosmetics Europen vuoden 2023 tilastoista. Käytetty rahamäärä on tuplaantunut 20 vuodessa. Suomalainen panostaa erityisesti ihonhoitoon, joka on tuoteryhmänä ajanut hiustenhoidon ohi.

Kokonaisuudessaan Suomen kosmetiikkamarkkinat kuluttajahinnoissa vuonna 2023 olivat arvoltaan 1,13 miljardia euroa kasvun ollessa 7,4 %. Kaikkien tuoteryhmien myynti kasvoi, eniten myyntiä kasvattivat tuoksut ja meikit. Tuoteryhmittäin kokonaismyynti jakaantui seuraavasti (%):

Suomalaisten kulutustottumukset eroavat suhteessa keskimääräiseen eurooppalaiseen verrattuna. Eurooppalaisen käyttämästä rahamäärästä tuoksujen osuus on 16,1 %, meikkien 13,2 %, ihonhoitotuotteet 29,0 %, hiustenhoitotuotteet 17,6 % ja henkilökohtaisten hygienian tuotteet 24,1 %.

Lukuja Euroopan kosmetiikkateollisuudesta

Kosmetiikkatuotteet ovat oleellinen osa arkeamme ja käytämme keskimäärin seitsemää tuotetta joka päivä. Tuotteilla on vaikutus niin hyvinvointiimme, itsetuntoomme, elämänlaatuumme kuin sosiaaliseen vuorovaikutukseemme.

Euroopan kosmetiikkamarkkinoiden koko vuonna 2023 oli 96 miljardia euroa markkinoiden kasvaessa edellisvuoteen nähden 9,1 %. Ihonhoito- ja henkilökohtaisten hygieniatuotteiden kategorioiden tuoteryhmät olivat suurimmat.

Sektori on myös merkittävä työllistäjä Euroopassa. Suoraan se työllistää lähes 260 000 henkilöä ja välillisesti lähes kolme miljoonaa henkeä. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä toimii 27 500 henkilöä.

Lähteet:

Cosmetics Europe Market Performance 2023 & Cosmetics Europe Consumer Perception Study 2022