Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Luotettavaa kosmetiikan ainesosatietoa Cosmile Europe -tietokannasta

Luotettavaa kosmetiikan ainesosatietoa Cosmile Europe -tietokannasta

Etusivu » Ajankohtaista » Luotettavaa kosmetiikan ainesosatietoa Cosmile Europe -tietokannasta

Tänä päivänä moni haluaa laajasti tietoa käyttämistään tuotteista, myös kosmetiikasta. Kosmetiikka on kemiaa ja monia kiinnostaa erityisesti tuotteiden sisältämät ainesosat. Mitä aineita tuotteissa käytetään ja miksi? Ovatko tuotteet turvallisia?

Tuotteiden sisältämät ainesosat saa tietää kosmetiikan pakkausmerkinnöistä, koska lain mukaan tuotteiden pakkausmerkinnöissä on lueteltava sen sisältämät ainesosat, jotta mm. allerginen käyttäjä pystyy välttämään tuotteita, joissa on juuri hänelle allergiaa aiheuttavaa ainetta. Pelkkä ainesosan nimen tietäminen ei kuitenkaan vastaa monen tiedonjanoon. Euroopan kattojärjestö Cosmetics Europen hallinnoima Cosmile Europe -ainesosatietokanta auttaa tähän: palvelusta käyttäjät – oli kyse alan ammattilaisesta tai muuten asiasta kiinnostuneesta – voivat saada läpinäkyvää tietoa kosmetiikan ainesosista.

Tietokanta sisältää tietoa lähes 30 000:sta kosmetiikan ainesosasta, mm. tietoa ainesosien

  • ominaisuuksista,
  • käyttötarkoituksista kosmetiikassa,
  • alkuperästä sekä
  • turvallisuudesta.

Palvelun tieto on peräisin varmennetuista lähteistä ja perustuu riippumattomaan asiantuntijatietoon. Luettelo ainesosista ja niiden ominaisuuksista on peräisin Euroopan komission CosIng-tietokannasta. Palvelua päivitetään säännöllisesti.

Tietokantaa on helppo käyttää ja tiedonhaku on yksinkertaista: tietoa voi hakea ainesosan yleisnimellä/INCI-nimellä, ainesosaryhmällä tai käyttötarkoituksella. Haku listaa kaikki tulokset, joissa esiintyy haussa käytetty nimi. Tietokannassa hakuja voi tehdä rajattomasti, sitä kannattaakin hyödyntää laajasti! Katso ytimekäs video tiedonhausta alta:

Cosmile Europe – video tiedon hakemisesta

Tietokannan taustatiedot

COSMILE Europe -ainesosatietokanta on Euroopan kosmetiikkajärjestö Cosmetics Europen hanke, joka on toteutettu yhteistyössä Saksan kosmetiikka- ja pesuainejärjestö IKW:n (the German Cosmetic, Toiletry, Perfumery and Detergent Association) ja Ranskan kosmetiikkajärjestö FEBEA:n (Fédération des Entreprises de la Beauté) kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaa health&media GmbH. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry, joka on Cosmetics Europen suomalainen jäsenjärjestö, on mahdollistanut suomenkielisen version.