Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » COSMILE Europe – lähes 30 000 kosmetiikan ainesosan tietokanta

COSMILE Europe – lähes 30 000 kosmetiikan ainesosan tietokanta

Etusivu » Ajankohtaista » COSMILE Europe – lähes 30 000 kosmetiikan ainesosan tietokanta

Euroopan kosmetiikkajärjestö Cosmetics Europe julkaisi tänään 16.2. eurooppalaisen kosmetiikan ainesosatietokannan ”COSMILE Europe”. Se sisältää luotettavaa, vahvistettua ja tieteellisesti tutkittua tietoa lähes 30 000:sta kosmetiikan ainesosasta. Tietokanta on saatavilla 14 eri kielellä, myös suomeksi.

Eurooppalainen käyttää päivittäin keskimäärin yli seitsemää erilaista kosmetiikkatuotetta. Käyttäjät ovat kiinnostuneita tuotteiden sisältämistä ainesosista. Tietokannan avulla voi mm. selvittää, miksi kosmetiikkatuotteissasi on tiettyjä ainesosia, mitä ominaisuuksia niillä on sekä minkä tyyppisissä tuotteissa niitä käytetään. Lisäksi tietoa löytyy aineiden turvallisuudesta.

Kosmetiikan pakkausmerkinnöissä on aina tuotteen ainesosaluettelo, jossa aineosien nimet ilmoitetaan kansainvälisillä INCI-nimillä (International Nomenclature Cosmetic Ingredient). Tämä helpottaa kuluttajia tunnistamaan tuotteiden sisältämät ainesosat hankkivat he tuotteensa mistä päin EU:ta tahansa. COSMILE Europe -ainesosakannasta tietoa voi hakea käyttämällä näitä ainesosanimiä tai vaihtoehtoisesti ainesosaryhmillä tai tuotetyypin mukaan. Kaikki COSMILE Europe -tietokannan tiedot ovat peräisin varmennetuista lähteistä ja perustuvat riippumattomaan asiantuntijatietoon.


Taustatietoa hankkeesta

COSMILE Europe -ainesosatietokanta on Euroopan kosmetiikkajärjestö Cosmetics Europen hanke, joka on toteutettu yhteistyössä Saksan kosmetiikka- ja pesuainejärjestö IKW:n (the German Cosmetic, Toiletry, Perfumery and Detergent Association) ja Ranskan kosmetiikkajärjestö FEBEA:n (Fédération des Entreprises de la Beauté) kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaa health&media GmbH. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry on mahdollistanut suomenkielisen version.

Cosmetics Europe on Euroopan kosmetiikka- ja henkilökohtaisen hygienian alan järjestö. Sen jäseninä on alan tuotteiden valmistajia sekä teollisuutta kansallisella tasolla edustavia eurooppalaisia yhdistyksiä. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry on Cosmetics Europen jäsen. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n jäsenistö kattaa Suomessa alan markkinoista noin 80 % ja jäsenenä on sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden valmistajia ja maahantuojia kuin kaupan toimijoita ja raaka-ainetoimittajia.

Lisätietoja:

Eeva-Mari Karine
Asiantuntija
Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry
eeva-mari.karine@kosmetiikkajahygienia.fi