Kosmetiikka- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteet

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet ovat osa jokaisen arkipäivää. Ehkä juuri sen vuoksi ne herättävät keskustelua koski se sitten kosmetiikan ainesosia, markkinointia tai vaikkapa turvallisuutta.

Saippua2

Virallisesti kosmetiikalla tarkoitetaan ainetta tai seosta, joka on tarkoitettu olemaan kosketuksissa ihmiskehon ulkoisten osien kanssa (poikkeuksena hampaiden ja suuontelon limakalvot). Kosmetiikan tarkoitus on näiden kehon osien puhdistaminen, tuoksun muuttaminen tai ulkonäön muuttaminen, suojaaminen tai pitäminen hyvässä kunnossatai hajujen poistaminen. Käytännössä kosmetiikkaa ovat:

  • Tuoksut: parfyymit
  • Meikit
  • Ihonhoitotuotteet ml. aurinkosuojat
  • Hiustenhoitotuotteet
  • Henkilökohtaisen hygienian valmisteet


Kerromme näillä sivuilla muun muassa:

Miten kosmetiikkatuotteet toimivat? Mm. miten hiusväri muuttaa hiuksen väriä, miten hammastana toimii ja miksi tarvitsemme sampoota.

Kosmetiikan turvallisuus ja lainsäädäntö -sivuilla on tietoa siitä, miten kosmetiikkaa säädellään ja miten sen turvallisuus varmistetaan.

Kosmetiikan markkinointi — mitkä ovat markkinoinnin pelisäännöt?

Kosmetiikan puheenaiheita -sivun artikkelit kokoavat ajankohtaisten aiheiden faktat yhteen ja ottavat kantaa huhupuheisiin.

Kestävä kehitys -sivulla kerromme eurooppalaisen kosmetiikkateollisuuden vastuullisuustoiminnasta.

Kosmetiikkasanastosta saat tietoa tuotteiden sisältämistä ainesosista. Sanastoon on listattu tavallisia ja paljon keskusteltuja kosmetiikan ainesosia.