Kampaamojen tuoteturvallisuusopasta päivitetty

Teknokemian Yhdistys ry (info a teknokemia.fi), 25.11.2015

Vuonna 2011 julkaistua Kampaamojen turvallisuusopasta on päivitetty. Päivitykset liittyvät pääosin kosmetiikkalainsäädännön muutoksiin. Oppaaseen on lisätty myös tietoa muun muassa käsien hoidon tärkeydestä kampaamotyössä.

Oppaan tarkoitus on antaa kampaamoyrittäjille ja -työntekijöille tietoa kampaamoissa käytettävästä kosmetiikasta, niiden sisällöstä ja turvallisesta käytöstä. Lainsäädännön mukaan kosmetiikalta ei vaadita käyttöturvallisuustiedotteita. Ala kuitenkin tiedostaa turvallisuustiedon tarpeen ja opas laadittiin antamaan käyttöturvallisuustietoa tuoteryhmätasolla, mikä helpottaa tuotteiden turvallista käsittelyä. Oppaan tiedot ovat hyvää yleistietoa tuotteista, mutta ne eivät kuitenkaan korvaa kokonaan eri tuotteiden omia käyttöohjeita, jotka löytyvät tuotteiden pakkauksista.

Kosmetiikan, esim. hiusvärien ja sampoon, pakkausmerkinnöissä on esitetty kaikki tuotteen turvallisen käytön kannalta oleelliset asiat. Turvallisuusoppaan ohjeet sekä tuotteiden pakkausmerkinnät helpottavat yhdessä tuotteiden turvallista käyttöä ja niissä huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä kampaajien että asiakkaiden turvallisuus.

Opas on hyvä olla saatavilla kaikissa kampaamoissa. Sen voi ladata veloituksetta pdf-muodossa seuraavasta linkistä: http://www.teknokemia.fi/fin/materiaalit/materiaalit_kampaajille/.Takaisin
Tuoteturvallisuusopas kampaamoille