Kosmetiikkateollisuus luopuu mikromuovien käytöstä

Teknokemian Yhdistys ry (info a teknokemia.fi), 23.10.2015

Cosmetics Europe on 21.10.2015 on antanut suosituksen lopettaa mikromuovien käyttämisen poishuuhdeltavissa kosmetiikkatuotteissa. Monet yksittäiset yritykset ovat jo luopuneet mikromuovien käytöstä.

Mikromuovien* vaikutuksista merivesiympäristöön ja vesieliöihin on viime aikoina käyty paljon keskustelua. Vaikka pääosa merten mikromuoviongelmasta on peräisin pieniksi palasiksi hajonneista muovituotteista, keskusteluissa on pohdittu myös kosmetiikan mikromuovien osuutta merten muoviongelmaan.  Kosmetiikkateollisuus haluaa suosituksen avulla tehdä osansa ympäristön suojelemiseksi.

Cosmetics Europen suositus 

In view of the public concerns expressed over plastic debris in the marine environment, and given the availability of alternative materials, Cosmetics Europe recommends its membership to discontinue, in wash-off cosmetic products placed on the market as of 2020: The use of synthetic, solid plastic particles used for exfoliating and cleansing that are non-biodegradable in the marine environment.

*Cosmetics Europen määritelmän mukaan mikromuovit ovat synteettisiä, ei-biohajoavia ja kiinteitä ja < 5 mm kokoisia muovipartikkeleita.

Lue lisää:

Cosmetics Europen suositus 21.10.2015Takaisin