Raikasta kesäpyykkiä – kuivata pyykki ulkona mutta vältä suoraa auringonvaloa

Teknokemian Yhdistys ry (info a teknokemia.fi), 1.7.2014

Kesäiset poutapäivät ovat oivia hetkiä pyykin kuivattamiseen ulkona. Ulkona pyykki kuivuu nopeasti ja pyykistä tulee ihanan raikasta.

Pyykinpesun lisäksi tekstiilien jälkipyykillä, esimerkiksi pyykin kuivattamisella, voidaan vaikuttaa muun muassa vaatteen käyttöikään. Pyykin kuivaamiseenkin on olemassa omat niksinsä. Ulkokuivaus on hyvä vaihtoehto, kun sää sallii, koska se on energiatehokasta ja nopeaa. Lisäksi se raikastaa pyykkiä. Ulkokuivauksessa on hyvä muistaa, ettei pyykkiä tule kuivata suorassa auringonvalossa, sillä aurinko haalistaa värejä. Jos kuivaat pyykkiä narulla, voit nopeuttaa kuivumista ja samalla vähentää silitystarvetta lyömällä pyykki hyvin auki ja ripustamalla se ilmavasti ja käyttämällä leveitä vaateripustimia.

Mikäli ulkona kuivaaminen ei ole mahdollista ja pyykki kuivatetaan sisätiloissa, kiinnitä huomiota ilmanvaihtoon. Kuivatus sisätiloissa saattaa aiheuttaa kosteusvaurioita, mikäli ilmanvaihto on puutteellinen. Kuivatus sisätiloissa lisää myös pölyä. Sisällä narukuivaamista nopeuttavat kuivaushuoneet, erilaiset kuivaustelineet ja kuumennettavat kuivausputkistot.

Kuivausrummun käyttäminen on helpoin ja nopein tapa kuivata pyykki sisätiloissa - kuivaaminen lämpöpumpputeknologiaa hyödyntävässä kuivausrummussa on lisäksi energiatehokkain vaihtoehto sisätiloissa. Kuivausrummun käytön muita etuja ovat muun muassa pieni silitystarve sekä pehmeä ja ilmava lopputulos. Näin pyykkiin ei myöskään jää ripustusjälkiä, eikä huonepöly lisäänny. Pyykkärin kannattaa kuitenkin tarkistaa, kestääkö tekstiili rumpukuivausta.

Lisätietoja ja vinkkejä pyykin pesuun ja tekstiilien hoitoonTakaisin
Pyykkipojat