Teknokemian Yhdistyksen ammattipuhtaus- ja hygieniasektorin jäsenyritysten käsi- ja pintadesinfiointiaineet

Teknokemian Yhdistys ry (info a teknokemia.fi), 15.6.2020

Desinfiointiaineet ovat ensiarvoisen tärkeässä roolissa koronaepidemian aikana. Niiden merkitys korostuu erityisesti sairaaloissa ja muissa julkisissa tiloissa, joissa hygieniataso on oltava korkea. Sekä käsihuuhteilla että pintadesinfiointiaineilla voidaan suojella henkilöitä, jotka työskentelevät tai asioivat koronaepidemian aikana esimerkiksi sairaaloissa. Teknokemian Yhdistyksen (TY) ammattipuhtaus- ja hygieniasektorin yrityksillä on pitkä kokemus ja ammattitaito tehokkaiden ja säädöstenmukaisten desinfiointiaineiden valmistuksessa. 

Toimivat ja tehokkaat desinfiointiaineet valmistetaan EU:n biosidiasetuksen (528/2012/EU) vaatimusten mukaisesti. TY:n ammattipuhtaus- ja hygieniasektorin jäsenyritykset tuntevat ja ottavat huomioon tuotteissaan tämän lainsäädännön vaatimukset. Asianmukaisten tuotteiden lisäksi yritykset neuvovat ja kouluttavat asiakkaitaan tuotteidensa oikeasta käytöstä, mikä parantaa turvallisuutta ja edistää sekä käsien että pintojen riittävää hygieniaa. 

Jäsenyrityksemme valmistavat ja maahantuovat biosidiasetuksen mukaisia ihmisille (käsihuuhteet, PT1) sekä pinnoille tarkoitettuja desinfiointiaineita (PT2). Lisäksi monen yrityksen valikoimista löytyy myös PT4-ryhmän desinfiointiaineita, jotka on tarkoitettu tiloihin, joissa on rehuja ja elintarvikkeita.

Koska kysyntä desinfiointiaineidelle koronaepidemian aikana on kasvanut, haluamme osaltamme helpottaa luotettavien toimijoiden löytymistä. Ammattipuhtausalan sivuiltamme löytyvässä listassa on lueteltu jäsenyritystemme edustamat ammatti- ja teollisuuskäyttöön tarkoitetut desinfiointiainetuotemerkit (PT1 & PT2). Yrityksillä on valikoimissaan desinfiointiaineiden lisäksi myös muita ammatti- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettuja pesu- ja puhdistusaineita (sekä kuluttajatuotteita), joista voi tiedustella suoraan yrityksistä. 

hand-wash v1

Takaisin