Cleanright.eu lanseerattu uudelleen: Kattavaa ja ammattimaista tietoa puhtaudesta ja hygieniasta!

Teknokemian Yhdistys ry (info a teknokemia.fi), 6.2.2020

cleanright eu 2020 logo

Kansainvälinen pesu- ja puhdistusainejärjestö A.I.S.E. lanseeraa uudistetun cleanright-verkkopalvelun. Palvelusta löytyy tietoa kodin pesu- ja puhdistusaineiden turvallisesta ja kestävästä käytöstä. cleanright.eu-osoite tulee jatkossa näkymään suuressa osassa eurooppalaisista pesu- ja puhdistusainepakkauksista.

Alan ammattilaisten laatimalla verkkosivulla on laajasti tietoa kodin puhdistamisesta sekä pesu- ja puhdistusaineista. Lisäksi sivuilla on käytännön neuvoja tuotteiden turvallisesta ja kestävästä käytöstä. Sivusto tarjoaa kuluttajille tieteeseen perustuvaa tietoa puhtaudesta ja hygieniasta kätevästi yhteen paikkaan koottuna.

Cleanright.eu -portaali perustettiin vuonna 2008 kuluttajien avuksi. Siinä on neljä osiota:

  • Puhtaus & hygienia: yksityiskohtaisia siivousneuvoja kuuteen eri kodin tilaan sekä ohjeita eri kohteisiin sopivista tuotteista.
  • Turvallinen käyttö: pesu- ja puhdistusaineiden käyttöön liittyviä vaaroja ja suositeltavia varotoimenpiteitä
  • Kestävä siivoaminen: vinkkejä energian ja veden säästämiseksi sekä tietoa alan kestävän kehityksen hankkeista (mm. Charter, tuotteiden tiivistäminen, muovipakkaukset)
  • Lue etiketti: etiketin sisältö sekä eri merkkien ja tekstien taustat. 


Puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä asioita nyky-yhteiskunnassa. Ne edistävät hyvinvointia, viihtyvyyttä ja terveyttä. Cleanright tarjoaa kuluttajille tietoa siitä, kuinka pitää huolta kodin puhtaudesta ympäristö huomioiden. Sivusto lanseerataan ensin englanniksi ja vähitellen lähiviikkoina 21 muulla EU-kielellä, myös suomeksi. Sivusto on 500 miljoonan eurooppalaisen saatavilla. Sivustolla pesu- ja puhdistusaineiden tiedot ovat yleisellä tasolla, eikä tuotemerkkikohtaisia tietoja ole, koska portaali on koko teollisuuden yhteinen yleinen sivusto.

Lisätietoja:

cleanright.eu 

A.I.S.E. on Brysselissä sijaitseva kansainvälinen pesu- ja puhdistusaineteollisuuden järjestö, joka on toiminut 65 vuotta. Suomalainen alan etujärjestö Teknokemian Yhdistys (TY) on yksi A.I.S.E.:n 29 jäsenjärjestöstä. A.I.S.E.:n verkosto kattaa yli 900 yritystä, TY:n kautta myös suomalaiset yritykset. A.I.S.E.n johdolla ala on toteuttanut monia vapaaehtoishankkeita, joilla on vaikutettu muun muassa tuoteturvallisuuteen ja sekä kuluttaja- että ammattituotteiden turvalliseen käyttöön. 

Yhteystiedot: Takaisin