Kosmetiikkasanasto

Mitä kosmetiikkatuotteet sisältävät? Kosmetiikkasanastosta löydät tietoa kosmetiikan ainesosista. Voit etsiä haluamasi sanan sen alkukirjaimen mukaan tai selaamalla koko listaa. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa käytetään lukuisia erilaisia ainesosia, joista tähän sanastoon on listattu vain osa. Sanastoa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Oletko kosmetiikan valmistaja tai maahantuoja? Tuotteiden kehittäjä tai markkinoija tarvitsee tätä luetteloa yksityiskohtaisempaa tietoa kosmetiikan ainesosa- ja turvallisuusasioista. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry tarjoaa jäsenilleen neuvontaa ja koulutusta lainsäädännön viimeisimmistä muutoksista.
Liity jäseneksi

Aakkosellinen sanasto:

  • Vetyperoksidi (Hydrogen Peroxide)
    Vetyperoksidia saa kosmetiikkalainsäädännön mukaan käyttää hiustenhoito-, ihonhoito-, kynsien kovettamiseen tarkoitetuissa valmisteissa sekä suuhygienia- ja hampaiden valkaisuvalmisteissa. Hampaiden valkaisutuotteissa vetyperoksidia käytetään valkaisevana aineena, kun taas hammastahnoissa ja suuvesissä sillä on pieninä pitoisuuksina desinfioiva vaikutus. Vetyperoksidi voi ärsyttää ihoa ja silmiä, ja sen turvallisen käytön edellytyksenä on sen riittävän alhainen pitoisuus tuotteessa sekä käyttöohjeiden mukainen käyttö. Ammattikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa on kuluttajatuotteita korkeammat pitoisuusrajat, ja ainoastaan ammattilaisten taidolla ja välineillä varmistetaan näiden tuotteiden turvallinen käyttö.
  • Väriaineet
    Väriaineita lisätään tuotteisiin antamaan niille tietty väri. Kosmetiikassa saa käyttää vain kosmetiikka-asetuksen (1223/2009/EY) liitteessä IV lueteltuja väriaineita. Näiden turvallisuuden kosmetiikkakäytössä on arvioinut komission tiedekomitea SCCS.