Kosmetiikkasanasto

Mitä kosmetiikkatuotteet sisältävät? Kosmetiikkasanastosta löydät tietoa kosmetiikan ainesosista. Voit etsiä haluamasi sanan sen alkukirjaimen mukaan tai selaamalla koko listaa. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa käytetään lukuisia erilaisia ainesosia, joista tähän sanastoon on listattu vain osa. Sanastoa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Oletko kosmetiikan valmistaja tai maahantuoja? Tuotteiden kehittäjä tai markkinoija tarvitsee tätä luetteloa yksityiskohtaisempaa tietoa kosmetiikan ainesosa- ja turvallisuusasioista. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry tarjoaa jäsenilleen neuvontaa ja koulutusta lainsäädännön viimeisimmistä muutoksista.
Liity jäseneksi

Aakkosellinen sanasto:

  • Oktokryleeni
    Oktokryleeni on sallittu kosmetiikan uv-suodatin (EU:n kosmetiikka-asetus, liite VI, aine 10). Se on orgaaninen (kemiallinen) UVA-/UVB-suodatin, jonka turvallisuuden on arvioinut komission riippumaton tiedekomitea SCCS. Viimeisin turvallisuusarvio oktokryleenistä on julkaistu 31.3.2021 (SCCS/1627/21). Mielipiteen mukaan aine on turvallinen tavanomaisien aurinkosuojien UV-suodattimena nykyisin sallitulla 10 %:n enimmäispitoisuudella. Aerosolimuotoisissa aurinkosuojissa sen käyttö on turvallista 9 %:n maksimipitoisuudella.
  • Orgaaniset liuottimet (kosmetiikassa)
    Orgaanisia liuottimia käytetään muiden aineiden liuottamiseksi tuotteisiin. Orgaaninen liuotin on esimerkiksi tavallinen alkoholi (etanoli).