Miksi säilöntäaineita tarvitaan kosmetiikassa?

Monet kosmetiikkatuotteet pilaantuvat koostumuksensa vuoksi helposti. Tämän vuoksi säilyvyyteen kiinnitetään erityishuomiota. Säilöntäaineet ovat yksi hyvä tapa säilyvyyden varmistamiseksi. Lisäksi muilla menetelmillä, kuten pakkaustekniikalla, voidaan vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.

Kaikkien kosmetiikkatuotteiden on oltava turvallisia ja säilyvyys on olennainen osa tätä. Säilöntäaineet auttavat säilyttämään tuotteen laadun ja turvallisuuden. Niiden tehtävä on suojata tuotetta esim. bakteereja, hiivoja, homeita vastaan.

Erilaiset kosmetiikkatuotteet tarvitsevat erilaisia säilöntäaineita, koska kaikki säilöntäaineet eivät toimi samoissa olosuhteissa tai kaikkia mikro-organismeja vastaan. Säilöntäaineita on sekä synteettisiä että luonnosta peräisin olevia. Usein tuotteissa tarvitaan yhdistelmä eri säilöntäaineita säilyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. ICCR (International Cooperation on Cosmetics Regulation) havainnollistaa, miksi tarvitsemme säilöntäaineita. Ne ovat oleellinen osa kosmetiikan turvallisuutta!

ICCR Infographic Preservatives FINAL

 Lähde: ICCR

Säilöntäaineiden merkitys

Katso, mitä kosmetiikalle voi käydä, jos siinä ei ole säilöntäaineita.

Lähde: Personal Care Products Council